fbpx

V teh dneh, ko se vse vrti okoli praznovanja, daril in potrošniške mrzlice, se ustavljam ob željah in darilih. Kot otroci smo zvesto pisali sezname želja vsem trem dobrim možem in upali, da jih bo čimveč izpolnjenih. To nas je navdajalo z veseljem in srečo, kadar so bile naše želje izpolnjene. Predvsem starši in tisti, ki so nas imeli radi, so skrbeli za to, da so bile mogoče kake želje in hrepenenja zadovoljene.

Kot odrasli, lahko sami poskrbimo za to, da so le-te uresničene. Ko pomisliš, dragi bralka, da bi danes napisala, kaj si želiš, se temu nasmeješ? Verjameš, da ni možnosti, da bi se tvoje želje izpolnile? Zakaj? Ker si tega ne zaslužiš ali ker to nima smisla? Kaj pa, ko pomisliš, koliko radosti in sreče bi bilo, če se ti izpolni samo ena želja, o kateri že dolgo sanjaš? Lahko sanjaš o tem, da bi nekoga objela, da bi plavala z delfini, da bi se zabaval/a na potovanju, da bi užival/a v družbi ljudi, ki jih imaš rad/a, da bi fotografiral/a itd.

Tako kot zelo rada bogato obdaruješ druge, tokrat in naslednje leto, obdari sebe! Napiši si seznam želja oz vse, kar bi rada doživela ter kar bi te osrečilo. Mogoče boš ob pisanju tega pomislila, da nimaš denarja ali iskala druge izgovore za to, da ne bi doživela občutka sreče. Izgovori povzročijo ostajanje na eni točki iz katere se ne premakneš in ostajajo zgolj v glavi. Poskusi si napisati, kaj bi te osrečilo in najti pot, da bo ta želja izvedljiva. Verjamem, da je vsaka želja izvedljiva, le mogoče ne vedno na tak način, kot si si mi zamislila v glavi.

Sama sem si zelo dolgo želela, da bi bila fotomodel v kotičkih gozda, ob vodi, na gugalnici, na sankah- in vse te želje sem si izpolnila in si lani v tem času podarila profesionalno fotografiranje. 🙂 S tem sem zelo osrečila sebe in si izpolnila delček svojih želja. 🙂 Ker se zavedam, da je moja sreča odvisna le od mene. 🙂

fb slikanje

Mogoče se ob tem najde kdo, ki ne ve, kaj si dejansko želi. Pot do svojih želja, ki so skrite nekje globoko v sebi, lahko najdeš le sama. Mogoče ti lahko pomaga, ko najprej pomisliš, česa si ne želiš. V pomoč pa ti je lahko tudi, če se vrneš na spomine v čas otroštva – kaj je bilo takrat tisto, kar te je osrečilo ter katere tvoje želje takrat niso bile izpolnjene? Vzemi si čas in pobrskaj po sebi.

Ko imaš seznam napisan, je vse bolj preprosto, ker lahko začneš počasi izpolnjevati to. 🙂 Če ne veš, kako bi začela, prosi koga za pomoč, da ti pomaga najti pravo pot do izpolnitve. Naj bo smisel v vsem tem, da boš na koncu srečna in bolj v stiku s sabo, ker boš poskrbela zase. Ne čakaj več, da te drugi obdarijo, ampak si zaradi ljubezni do sebe, sama izpolni vse, po čemer hrepeniš. Naredi to zase! 🙂 Daj si dovoljenje, da si srečna, da skrbiš zase na najbolj ljubeč način. 🙂

Še vedno ne vidiš smisla? Kaj pa, če bi živela samo še danes? Kako bi si želela preživeti zadnje trenutke? Vsi hrepenimo po sreči, ob tem pa se zavedaj, da je tvoje življenje samo tvoja odločitev in da najprej sama lahko izpolniš vse, kar si želiš. Zato še enkrat spodbujam:

Že danes napiši svoj seznam želja in si jih začni izpolnjevati! 🙂 Bodi sama sebi Miklavž, Božiček- ne samo enkrat na leto, ampak vsak dan! Zakaj? Zato, ker si zaslužiš biti srečna. 🙂

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.