fbpx
Ali tvoje fizično telo ZMORE?

Pred več kot 5 leti, ko sem začela vstopati v energijski svet, se mi je odprla popolnoma nova dimenzija mogočega.

Ne morem napisati, da sem imela mentorja, ker ga nisem imela, ampak so mi samo predali znanje in prakso, nato pa so me pustili, da se sama lovim in plavam ter si postavljam pot v nov svet.

Po začetnih korakih je moje fizično telo začelo pešati, ker sem se “lovila” v močni neprizmeljenosti in nikakor nisem znala tega uravnovesiti.

Poleg tega pa se nisem zavedala pomena svojega fizičnega telesa ob tem.

Vse dokler me po približno 2 letih ni pot pripeljala do tiste prave učiteljice, ki je ib tem zmogla biti tudi mentorica in sem v njej našla podporo in pomoč, ko sem pri vsakdnevni praksi to potrebovala.

Šele takrat sem se začela zavedati vloge svojega fizičnega telesa in da sem jaz tista, ki usmerja energijski svet ter ga usklajuje s svojim fizičnim telesom.

Zato danes toliko bolj poudarjam vlogo fizičnega telesa.

In kakšno vlogo ima fizično telo?

Ves energijski svet, s katerim stopiš v stik, se dotakne tvojega fizičnega telesa, kar posledično pomeni, da se mora tvoje fizično telo prilagajati ter uravnovešati vse, kar pride vanj.

In to nikakor ni lahka naloga!

Predstavljaj si, da imaš ti kar naenkrat v svojih rokah 10 nalog za narediti in niti ne veš, kje bi začel/a in kako bi to speljal/a. In nastane kaos.

Približno tako gre z vsemi procesi v telesu.

Telo pač ne more vsega in toliko naenkrat: vsakdnvno ima nalogo procesiranja hrane in čustev in ko temu dodaš še energije, nastane kaos.

Ja, lahko ga “prisiliš” v smislu “moje telo zmore toliko, kot jaz želim”, ampak dolgoročno se bo ravnovesje v telesu rušilo in slejkoprej se “ti bo telo uprlo”, ker je živo in ima svoj način delovanja ter pač ne more delati tako kot mu mi določamo. Se strinjaš?

Bolj kot boš do svojega fizičnega telesa nastopil/a agresivno, prej se ti bo uprlo in bo onemoglo.

Osnovna in najboljša možnost je, da ga začneš poslušati ter slediti njegovemu ritmu.

Tudi v energijskem svetu.

Telo ne zmore procesirati toliko energij, kot jih mi želimo sprejeti, po drugi strani pa je od tebe odvisno koliko boš spustil/a v svoje fizično telo.

Zato je pomembno, da se naučiš kako uravnavati vse energije in kako jih usmerjati, da svojemu fizičnemu telesu ne delaš škode.

Pomemben prvi korak, ki ga za to sama globoko priporočam je tečaj Usui Reiki, na katerem se dejansko to naučiš 🙂

Sama vsako leto organiziram vsaj 1-2 skupini tečaja Usui Reiki 1.stopnje.

Tudi tokrat imaš priložnost že v tednu med 24. in 28.2. 🙂

Več o samem Reiki tečaju ter kaj na njem prejmeš, si poglej s klikom na gumb spodaj.

Vedno pa imaš priložnost izbrati tudi individualni tečaj po dogovoru – kontaktiraj me na alenka@prisluhni-sebi.si

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.