fbpx
Je smiselno zaupati??

Kot ljudje smo ranljiva bitja in na podlagi ranljivosti gradimo naše zaupanje.

Zaupanje vase, v soljudi, v Vesolje, v življenje.

Zaupanje je več kot samo občutek, ampak je vez, ki predstavlja varnost, poštenost ter na nek način z zaupanjem podarimo del sebe sebi ali drugi osebi ali Vesolju.

Na energijski ravni predstavlja zaupanje eterično vez in povezanost.

Pa vendar je zaupanje tako “težko” podariti ravno zato, ker smo ranljivi in ker se bojimo tako ljubezni kot odnosov.

Marsikdo se sprašuje in je poln dvomov zakaj sploh zaupati, v čem je sploh smisel zaupanja.

Smisel življenja je življenje samo – to, da ga živiš, okusiš, doživiš.

Smisel zaupanja je ustvarjanje povezanosti in ustvarjanje življenja v sebi.

Z izbiro, da želiš zaupati se odpiraš v sebi in s tem omogočaš, da v tebi teče življenje.

V nasprotnem primeru, ko na podlagi svojih bolečih in težkih izkušenj, v katerem si bil/a prizadeta, ostajaš v svoji ranjenosti ter ne dovoliš več ljudem, da bi te prizadeli, dejansko ostajaš na mestu v svojih ranah preteklosti in obenem se zapiraš pred sabo in pred čutenjem, ki ti predstavlja grozo.

Tudi sama sem bila v preteklosti globoko ranjena ter sem se zato odpovedala zaupanju vase, zaupanju drugim in zaupanju življenju, da bo zame lepo.

Ko sem se začela zavedati, kako živim, sem vedela tudi, da tako nočem živeti ter izbrala drugačno pot.

Zavestno pot, ker zaupanje nikakor ni enostavno, ampak je proces, v katerem ne moreš mimo soočenja s sabo in svojimi strahovi.

ZAUPANJE JE ODLOČITEV, KI ZAHTEVA POGUM.

Ampak je obenem pot, ki “se splača”. 🙂

Ker šele, ko se odpreš, se ti lahko dogajati življenje z vsemi čudovitimi stvarmi in v vsem svojem valovanju, obenem pa se začneš zavedati svoje odgovornosti za življenje, ki ga želiš živeti.

Nismo majhni otroci, ki smo postavljeni v roke staršev, da bodo za nas poskrbeli, da se bomo ob njih počutili varno, ampak smo kot odrasli postavljeni v vlogo sebe ter da najdemo varnost v sebi in začnemo živeti brez da iščemo ali čakamo nekoga, ki bo poskrbel za nas.

Zato je na prvem mestu zaupanje vase: zaupanje vase, da zmorem

Pri tem je zelo pomembna miselna naravnanost, ki nam pomaga, da presegamo svoje rane in svojo dosedanjo pot.

Priporočam uporabo manter. Npr za zaupanje sebi, če v sebi nosiš občutke nemoči ali preričanja, da nisi nič vredna in da to tebi ne bo uspelo, je priporočljiva mantra (v primeru zelo zaprtega uma in če mantre ne začutiš, ko jo izgovoriš, kar pomeni, da so v ospredju tvoje boleče izkušnje in občutki povezani z njimi, priporočam nekaj dnevno mantranje s tem, da mantro izgovoriš naenkrat 55x): Lahkotno uresničujem svoje želje in cilje.

Malce drugačno je zaupanje soljudem, ker je povezano s tvojimi prepričanji kako naj bi se druga oseba do tebe “obnašala” ter kaj naj bi bila. Naše neralne slike o drugih nam prinašajo občutke razočaranja, ker drugi niso takšni, kot si jih želimo videti. Bolj imamo realne predstave o drugih ljudeh (brez prepričanja: ljudje me ne bodo prizadeli, če jim zaupam), lažje je, posledično nismo razočarani in naše zaupanje se ne sesuva stalno.

Tretje in nič manj pomembno pa je zaupanje v Vesolje, ki je v osnovi čisto drugačno kot zaupanje ljudem – čeprav še vedno temelji na tem, kakšne izkušnje imamo in kako si predstavljamo realnost Vesolja.

Ko si dovoliš zaupati Vesolju, si dovoliš zaupati življenju – ampak ne v smislu, da te Vesolje ne bo prizadelo, kot je to običajno v odnosih, ampak gre za večjo odprtost.

Kdaj te je Vesolje že razočaralo? Kdaj te je Vesolje prizadelo?

Gre za nekaj veliko večjega kot je človeško zaupanje.

Gre za to, da damo Vesolju priložnost, da sodeluje z nami in nam pomaga – nikakor ne v smislu, da nas bo npr Bog rešil brez da se mi aktiviramo ali premaknemo, ampak v smislu, da nikoli nismo sami ne glede na to, kaj se nam dogaja v življenju.

Člvek te lahko zapusti, Bog, Angeli, Samorogi, te ne zapuščajo, res pa je, da ne delujejo vedno tako kot si mi predstavljamo s svojim omejenim umom.

Pa kljub vsemu je največji izziv zaupati Vesolju, ker se nas dotika na drugačen način kot ljudje.

Če imaš že izkušnjo angelske pomoči, zakaj jim še vedno ne želiš zaupati?

Zakaj še vedno izbiraš vlogo žrtve?

ZAUPANJE JE ODLOČITEV.

Zate, ki si na točki, ko si se odločila, da želiš zaupati Vesolju ter se premakniti iz cone varnosti, sem pripravila brezplačni trening ZAUPAM TI, ki bo na voljo v sredo 3.9. v spletni učilnici.

Na treningu te po korakih vodim v ozaveščanje tvojega nezaupanja v korake tvojega zaupanja.

Obvezna prijava na alenka@prisluhni-sebi.si

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.