fbpx
Kaj pa tebi jemlje energijo?

Vsaka duša ima svojo začrtano pot, vendar pa smo kot človek postavljeni v vlogo, kjer imamo možnost izbire.

Človek je sestavljen iz mnogih komponent (duša, razum, fizično telo) in kot takšen ima zelo veliko možnost, da sam dela izibire, ki mu ustrezajo.

Duša ni tista, ki je center modrosti (to je vloga naše intuicije), ampak se uči in razvija in prav tu, je naš fizičen obstoj tao zelo dragocen, saj s prihodom v fizični nivo prejmemo konkretna orodja in možnosti, da tukaj in sedaj razvijemo svojo dušo, kar je obenem podlaga za življenje v onostranstvu.

dig

Je pomembno, kako živimo?

Ja, je, ker današnja odločitev vpliva na vse prihodnje inkarnacije.

Zato je tako zelo dragoceno zavestno življenje, v katerem osvojimo povezanost vseh aspektov sebe (tako duše, razuma, kot fizičnega telesa).

V preteklosti je bilo v ospredju bolj ali manj fizično telo, danes pa je bolj v ospredju dušni svet in odnosi.

Vendar pa kot fizičnemu človeku lahko “jemlje” energijo na vseh teh nivojih.

Energija je v nas, kot fizični obliki prisotna tako na fizičnem kot tudi na mentalnem in astralnem nivoju (astralni nivo, je nivo, ki presega naše fizično telo in obenem je to tretja dimenzija naše duše (ko npr spimo)).

Zaradi delovanja vseh teh aspektov, ki se jih mogoče zavedamo, ali pa tudi ne, je smiselno biti pozoren na to, kdaj in kje nam nekaj pobira energijo (v smislu, da jemlje našo fizično moč in vitalno življenjsko energijo).

Vsi 3 aspekti so enakovredni in pomembno je, da ko želimo zavestno vrniti sebi vitalnost in življenje, da pregledamo na vseh 3 nivojih, kje nam odteka energija.

Seveda se energija obnavlja, ampak če nam energija dolgoročno odteka na enem izmed teh področij, vpliva na ravnovesje tudi na ostalih dveh področjih in na koncu, se vse konča na fizičnem nivoju.

Kako vedeti, na katerem nivoju nam odteka energija?

✔️ Fizični nivo: fizično delo, ki ni v podporo našemu fizičnemu telesu – seveda telo potrebuje obremenitve in fizično delo za moč, ampak še vedno ponavljanje istih gibov mnogo let, pusti na telesu posledice, ki se ne zmorejo več regnerirati. Če s takšnim delom nadaljujemo ter ga ne prilagajamo stanju fizičnega telesa, mu odteka vitalna življejska energija, obenem pa to vpliva tudi na aspekt naše duše, saj izbiramo tisto, kar nam ni celostno v podporo.

✔️ Mentalni nivo: Naš razum zelo rad kreira slike, zgodbe itd. Če ga želimo “odrezati” ali če se upiramo, da bi uporabljali razum oz po drugi strani, ko ne želimo slišati svoje duše (ne upoštevamo naših občutkov, želja), s tem izgubljamo dragoceno življenjsko energijo ter skušamo odstraniti nekaj, kar pač ima svoje mesto, ker nam ne uspe razuma povezati z intuicijo in dušo. Tudi ta odločitev takšnega delovanja vpliva tudi na dušni in astralni nivo, saj s tem delamo proti ravnovesju, ki je že postavljeno. Razum je tukaj z namenom, naša naloga pa je, da to sprejmemo ter da najdemo način, da to povežemo.

✔️ Astralni nivo: naš energijski sistem ima moč, da se obnavlja, vendar pa, če smo stalno “priklopljeni” na “določeno osebo” s tem, da smo ji tudi energijsko (čustveno) na voljo ali na določeno situacijo, v katero smo “ujeti”, nam to pobira dragoceno življenjsko energijo, kar se izraža tudi v tem, da nimamo volje za druge stvari itd. Zato je na tem nivoju pomembna skrb za energijsko intimno nego (da znamo biti sami s sabo, se nergijsko očistiti, obenem pa, da smo energijsko samostojni (energijski vampirji, so tisti, ki energijsko niso samostojni), v nasprotnem primeru se ruši celotno ravnovesje in naše življenje ne samo izgublja vitalnost, temveč je kvaliteta našega življenja “slaba”, saj ne živimo iz sebe ali v sebi.

Pomanjkanju vitalne energije sledi tudi fizična izmučenost, bolezni, kot tudi nezadovoljstvo itd.

Od tebe je odvisno, da prepoznaš, kje ti izteka energija ter da zavestno to ustaviš, če želiš podpreti svoje fizično telo in svojo dušo. To je odločitev, ki ti prinaša tudi osvoboditev in da zadihaš, s čimer pa v sebi aktiviraš tudi izpolnjevanje svojih želja in obenem pritok takšnega ali drugačnega obilja.

Kaj je torej področje, kjer tebi odteka vitalna življenjska energija?

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.