fbpx
Kako preseči “ujetost” zaradi Covid 2020?

Leto 2020 nam je postreglo z zelo zahtevno izkušnjo Covid oz Corone.

Nekateri so se temu izognili ter situacije ne sprejemajo in se “požvižgajo” na prisotnost virusa, spet drugi pa so se “zavili” v strah in paniko.

Sama pa sem v tej situaciji izbrala srednjo pot.

Kar pomeni, da ne “tajim”, da je virus prisoten, niti se zaradi njega nisem “zakrčila” v strah ali paniko.

Popolnoma se zavedam svoje odgovornosti za svoje življenje, zavedam pa se tudi višjega pomena celotne širše situacije ter tega, da se vse začne in konča v meni.

Moje doživljanje situacije in moj odziv nanjo, je samo moj, ne glede na to, koliko si predstavljam, da me nekdo želi “dati na vrvico” ali da si me želi podrediti s pravili.

Vse to doživljanje prihaja iz moje notranjosti, iz mojih prepričanj, vzorcev in mojega načina življenja.

Zakaj pa se jaz ne počutim ujeto? Zakaj meni situacija ni nikoli povzročala ujetosti? Zakaj ne čutim upora pri spoštovanju pravil? Zakaj se počutim svobodno?

Prav zaradi mojega načina delovanja, zavedanja širše situacije in ukvarjanja s sabo ter notranje neujtosti.

Kaj torej lahko narediš v tem primeru?

Zavedaj se, da je vsaka situacija, ki jo prinese življenje, izziv, da se soočiš s sabo ter namesto, da iščeš krivca navzven ter daješ fokus na tako imenovano politično dogajanje v ozadju, prestavi svoj fokus na svojo notranjost in na rezreševanje svojih čustev in občutkov – vse se začne in konča v tebi.

Če nosiš prepričanje, da je država slaba, da delajo proti tebi, potem takšno realnost ustvarjaš s svojimi občutki, saj s svojimi mislimi in prepričanji iz sebe vlečeš tiste občutke, ki bodo to potrdili.

In če ob tem še bereš, zakaj vse naj bi bilo nošenje maske slabo, kako naj bi te zunanja pravila omejevala itd, s tem samo še potenciraš svoje počutje ter si sam/a ustvarjaš situacijo ujetosti, ki jo dejansko povzročajo tvoja prepričanja, tvoj pogled na samo situacijo in občutki, ki jih ob tem “potenciraš”.

Namesto tega lahko izbereš, da začneš poslušati sebe:

Kako se odziva tvoje telo na nošenje maske (kakšno je dihanje itd, je res tako grozno, kot si predstavlja tvoj um)?

Kaj je tisto, kar bi te v tem trenutku podprlo, da bi se lahko v tej situaciji sprostil/a? (namesto da bereš, kako bi moralo biti ali pri čem ti nekaj škoduje ali kaj ti nekaj prinaša) začneš iskati možnost, da v teh pravilih še vedno najdeš podporo zase.

Zelo je pomembno da se zavedaš svojih prepričanj in pogledov ter si dovoliš, da začneš gledati širše ter delaš na sproščenosti.

To so koraki, ki ti bodo omogočili, da se postopoma notranje osvobodiš ter da ti zunanja pravila ne bodo več predstavljala omejitev in teže.

Si upaš končno obrniti vase ter začeti poslušati sebe?

Za doseg te svobode se lahko pridružiš brezplačnemu izzivu “Pusti me živeti” – več o izzivu si preberi s klikom na gumb spodaj.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.