fbpx
Ko najdeš sebe

Celo življenje je potovanje- vase ali stran od sebe… Raziskovanje in iskanje ravnovesja: kdo pravzaprav sem in zakaj živim.

Nekaterim uspeva, spet drugim ne. Res? Ne. Ker si sami določamo predznak ali je nekaj uspešno ali ne.

Pot iskanja zahteva stik s sabo, iskrenost in sprejemanje ter dovoljevanjem sebe kot celote, ne glede na to, kaj o sebi odkrijemo. Ni cilj najti sebe, ampak je to pot in Življenje. Pot, ki je polna grenkobe, kot tudi veselja, žalosti in jeze, kot tudi lepote in bogastva. Nekatere izkušnje so prijetne, spet druge pa manj prijetne, a prav vse potrebujemo za odkrivanje sebe v ranah, preteklosti in kaj sem danes ter kaj vse nosim s sabo, kar mi ne koristi več v tem trenutku.

Poti je toliko, kot nas je ljudi. Vsaka duša odkriva po svoje in vsakemu ustreza popolnoma drugačen način. Prav tako je odvisno ali sem ženska ali moški, ker tudi to vpliva na samo raziskovanje duše.

Tisto, kar je pomembno, je kombinacija volje do sprejemanja sebe in vseh svojih skritih kotičkov ter grajenje ljubezni do sebe in odnosa s sabo.

Kako veš, da si našel sebe? To jasno začutiš. Točno veš kdo in kaj si, čeprav ne znaš opisati z besedami.

Se pot konča, ko si našel oz začutil sebe? Ne. Vedno obstaja kaj, kar v sebi se nisi odkril. V popolnosti se tvoja duša zaveda sebe in svojega bistva, šele po smrti, ko ostane samo še duša, medtem ko je na zemlji tu še fizično telo in vsi nivoji celote, ki so povezani z dušo.

Svetujem potrpežljivost? Ne- ker si s tem lahko ne dovolimo izraziti vsega, kar pride in kar je nekje v nas. Pomembno je prav izražanje vsega in dovoljevanje vseh občutkov, travm itd. Ker v tem je življenje. Čustva in občutki dodajajo živost duši. S potlacevanjem in neizrazanjem občutkov v sebi ustvarjamo blokade in ubijamo Življenje v sebi. Postopoma lahko v sebi začnemo stagnirati in umirati, če si ne dovolimo pretoka in če zadržujemo občutke, ki niso del sedanjosti.

Živimo v tem trenutku in za čutenje ter odkritje sebe je pomemben samo ta trenutek.

Soočanje z občutki pa je drugi del poti in procesa, ki se kaže kot “ovira”, ki dejansko to ni. To so lekcije in priložnosti za razvoj. In so del tega, da najdeš sam sebe.

Ko odkriješ vse občutke, ki jih nosiš v sebi, odkriješ sebe.

Pridruži se življenju v sedanjem trenutku in združenosti s sabo in svojo dušo.😊

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.