fbpx
Menstruacija = nadloga?
Vsak mesec ponovno pridejo tisti dnevi za žensko, ko si sitna, ko ti gre vse na živce, ko se ti gnusi tvoje telo… Kri, ki teče iz tebe, ti dela same preglavice… Bolečina, grozna ranljivost in občutljivost itd itd. Je res to potrebno? Se zgražaš zakaj moraš to imeti in to vsak mesec? Res neprijetno.
Ampak, draga ženska, ravno tu se skriva naše največje darilo. Ja, prav si prebrala? si kdaj pomislila, kaj vse ti ta grozna kri in mesečni cikel omogočata in prinašata? Dobro pomisli… Ne najdeš ničesar?
Prvo je, da brez tega ne bi mogla imeti otrok.? Ja, to že, ampak še vseeno…
Če pogledava malo globlje in raziščeva, lahko opaziva, da nam je to prirojeno in da se ravno v tem razlikujemo od moških. Te še nisem prepričala, ne??
Zakaj naša kri odteka? Zato, ker se s tem sproščajo jajčeca, ki se vsak mesec rodijo v našem telesu in niso oplojena, poleg tega pa je naša maternica organ, ki se obnavlja na ta način, da se vsak mesec izlušči sluznica- tudi to nam je pač dano. In globlji vidik in pomen je, da se naše telo lahko ravno preko tega vsak mesec znova očisti, da se lahko rodijo nova jajčeca- kar dejansko pomeni, da kri s sabo odnese tudi marsikatero navlako, ki jo nosimo v telesu- naj bodo to čustva, zastala energija ali pa toksini in ostali strupi, ki se naselijo znotraj nas. In naša Maternica se ob tem znova osveži in prerodi. Wauuu kakšen privilegij!? Moški te možnosti nimajo, veš?? Da bi se jim na ta način obnavljala energija in telo.
Če se pozorno opazuješ, lahko vidiš, da si po koncu mesečnega perila spet prerojena in polna novih idej ter zagona? in vse to ti prinese prav menstruacija, ki te lahko najbolj globoko poveže s sabo in s telesom ter tvojo osnovno žensko naravo.
Vsak mesec znova se ponovno rodiš in lahko spustiš vse breme, ki ti ga cikel pomaga odplakniti. Resnično bogato darilo za vse, ki želijo živeti tako, kot jim je bilo dano ? če pa se upiraš in tako ne želiš živeti ter sovražiš svojo kri, s tem ne delaš nič dobrega ne sebi in ne tvojemu ranljivemu telesu.
Zato te spodbujam, da se povežeš s sabo in svojo krvavitvijo, saj je to tvoje največje darilo, ki močno vpliva na tvoje življenje- če hočeš ali ne?

 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.