fbpx
Odnos do denarja in obilje

Denar je sveta vladar velja rek. Res? Po eni strani ja, po drugi ne.

Težava pri denarju je, ker bi radi imeli vse. A to ne gre. Zato zapadamo v načine varčevanja in omejenosti za obilje.

Prvo kar nas ovira so pri marsikomu obljube “uboštva”, ki izhajajo iz preteklih življenj. Takrat je bil način delovanja drugačen in denar ni imel takšne moči, kot jo ima danes. Za nekatere je bil denar prekletstvo, ker je vnašal razdore in omejitve ter popolno nesproščenost pri dobrinah. To je vodilo v vedno večje nezadovoljstvo in nesvobodo. Marsikdo se je začel počutiti ogroženega zaradi vseh stisk, ki jih je denar prinesel in zato so sledili načini preživetja. Nekateri so se zato denarju odpovedali ter ga prekleli. Spet drugi so ga začeli zbirati in skušali držati nadzor nad njim. A ne eno in ne drugo ne daje svobode in lahkotnosti, ki je obstajala že pred prihodom denarja, ki ga poznamo danes. Prvi korak k svobodi je tako prekinitev obljube, ki smo jo prinesli sem.

Drugo so naša prepričanja, kaj obilje je. Zaradi nadzora po denarju, želimo varčevati, ga zadrževati, da bi si lahko kupili in privoščili čimveč. Obilje ni samo v denarju in ne pomeni, da imaš obilje, ko imaš veliko denarja. Več kot imamo denarja, več je lahko potreb. Začarani krog, v katerega smo lahko stalno ujeti.

Kaj je tisto “nekaj več” pri denarju? Denar je majhen pripomoček, ki je danes dokaj pomemben. Čemu je namenjen? Ja, zagotavljanju hrane itd, ampak ne na način, kot ga poznamo danes. Z njim ne moremo upravljati in manipulirati, ker nam to ne prinaša notranje svobode, polnosti in miru, ki si jo bolj ali manj vsi želimo. To upravljanje izhaja iz našega uma, ki želi aktivno delovati in nadzorovati vse zato, da obstane. Če se spustimo v naše srce in dušo lahko denar začutimo? Denar je živ in je neke vrste energijsko sredstvo. Zato, da njegov osnovni namen ostane pristen, potrebuje pretočnost brez zadrževanja in upravljanja. S tem pride na višji nivo, iz katerega tudi izhaja. Njegova dodana vrednost je v živosti in pretočnosti. Ni sredstvo nižjih vibracij oz ima takšno vibracijo, kot mi delamo z njim, ni pa to njegov namen. Je le še dodatna slika našega življenja in tisto, kar nam kaže realno sliko o nas samih in našem načinu življenja.

Samo od nas pa je odvisno kako želimo živeti. Z denarjem ali brez, je življenje lahko lahkotno in bogato. Sami si kreiramo obilje z vsakdanjimi odločitvami😊 da pa bi dovolili še denarju, da pride do nas, se moramo odpreti ter dovoliti pretok ter si začeti ustvarjati bogato življenje na višji dimenziji, kjer ni zadrževanja in upravljanja, ampak samo in zgolj pretok.😊

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.