fbpx
Telo in zatrta spolna energija

Naše telo je živo in vse, kar se prelije skozi njega v obliki čustev in občutkov ter vsa občutja, ki jih potlačimo in vse potrebe, ki niso izpolnjene, pusti pečat v njem.

V obliki pretresov, kot je npr slap, ki pada, se telo odzove prav na vse. Dolgoročni enolični način brez ustrezne nega telesa in notranjih organov pušča poškodbe in obrabe, ki sicer mogoče na zunaj niso vidne, a jih ni mogoče zaceliti, če se jih preveč nabere. Dolgoročno se to pokaže v obliki bolezni ali bolečine, ker se telo zaradi vsega ne zmore več samo regenerirati.

Tako puščajo posledice tudi neizpolnjene potrebe na telesnem področju. Konkretno: spolna energija, ki ni izražena in pretočna, ampak zaradi različnih dejavnikov stoji. Če ni pretočnosti, nastanejo blokade in zastoji v delovanju telesa.

Kako se to izraža? Najbolj na področju našega križa ali spodnjega dela telesa (bolečine v nogah ali težave s spolnimi organi- to je samo ena od možnosti, kaj nam telo sporoča z boleznijo na spolnih organih).

Spolna energija nam je dana in kot taka nanjo ne moremo vplivati ali jo želimo imeti ali ne. Lahko pa jo usmerjamo in z njeno pomočjo živimo polno. V nasprotnem primeru nas lahko “tepe” vsa njena neizraženost in zadrževanje.

Kako jo usmerjati in izražati? Najprej preko spolnega odnosa v povezanosti s partnerjem- ko je povezanost prava, je tudi pretok spolne energije drugačen, kot če gre le za sprostitev z nekom, kjer ni prave intime in globine. Ko gre samo sprostitev skozi banalen seks kot rutina, energija še vedno zastaja in kmalu spet “butne ven” v obliki močne nepotešitve. Ko pa gre za obliko ljubljenja med partnerjema, je spolna energija tista, ki hrani in življenju ter posameznikoma prinese bogato polnost skozi intimno povezanost ter zdravljenje obeh. Ta energija se imenuje kundalini, ker gre za višji nivo.

Usmerjamo pa jo lahko tudi s posebnimi vajami. Vendar pa to spet zahteva višji nivo in razvoj same spolne energije.

Poleg tega pa je za izražanje dovolj tudi samozadovoljevanje, vendar je prav tako v dveh ravneh- samo grobo prinaša ponoven pojav, medtem ko raziskovanje telesa, njegovih točk za doseganje večplastnih orgazmov(orgazem ni samo zunanji ampak in predvsem globok notranji) prinaša hranljivo zdravilno spolno energijo in tako imenovano globoko potešenost in nahranjenost.

Poskrbi za svoje telo in za dolgoročno zdravje.😊

Za vprašanja in svetovanje alena3547@gmail.com.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.