fbpx
Zakaj je za uspeh potreben pogum?

Kaj je uspeh?

Nekateri si štejejo kot uspeh, da imajo veliko denarja, dobro plačano službo, stanovanje in otroke, spet drugi pa si štejejo za uspeh to, da razvijajo sebe ter presegajo svoje meje mogočega.

O tem, kaj je uspeh zanj in zakaj je ponosen na svoje male korake znotraj, ki mu predstavljajo velik uspeh, sem se pogovarjala s 35-letnikom, ki je po poklicu mesar. Njegova zgodba predstavlja zgodbo o pogumu za preseganje notranjih ovir ter obenem o strateški poti za življenje iz sebe.

Erik Janc o sebi pravi, da je duša, ki se še malo išče, vendar pa je čedalje bližje temu, da sebe odkrije v celoti ter doseže, da zaživi iz sebe v tem, da pomaga ljudem na njihovi poti.

Moje življenje je bilo nekako “prazno, dokler nisem spoznal svoje življenjske partnerke. Vse do takrat sem iskal smisel samega življenja in sem bil prepričan, da je to vse, kar življenje je. Neka črna luknja brez posebnih doživetij.

V svojem življenju nisem imel nekih posebnih življenjskih prioritet, s čimer sem se prvič srečal z neznanim, s tem, da so pomembne določene vrednote in prioritete – ta svet mi je odkrila moja žena. Ni bilo enostavno iti ven iz svoje cone udobja, ampak sem z vsakim korakom bolj začel odkrivati sebe in svoje življenje.

Ko pogledam nazaj, se mi je od tega trenutka začelo vedno bolj odkrivati ter vedno več “dogajati” – začel sem “jesti” knjige in je do določene meje to postalo “neka droga”, ki sem jo srkal vsak dan. Ravno to je bilo tista deska, ki me je ponesla naprej, da so bili moji koraki hitrejši, konkretnejši in učinkovitejši. Imel sem občutek, da napredujem.

Moja pot nikakor ni bila enostavna in je zahtevala od mene pogum in vztrajnost, še posebej v obdobju, ko sem “stagniral” oz ko sem se ustavil in dolgo časa ni bilo premika naprej. Vendar pa me to ni več potegnilo v prejšnje razmišljanje, ampak je bilo to obdobje zgolj kot neka pavza pri vzponu navzgor.

Moja pot vodi le še navzgor, čeprav se včasih zdi, da se ustavim, je to le zato, da se spočijem in nato lahko grem naprej.

Zanimivo mi je, kako so v tem času začele prihajati na mojo pot energijske stvari, kot so Nordijske Rune, Angeli…

To me je vodilo naprej, da sem podzavestno začel raziskovati ter slediti klicu svoje duše. Hitro sem našel delavnice, ki sem jih začutil, da so zame prave – nisem se pa množično udeleževal nekih delavnic, ampak so res prišle tiste prave na pot ob pravem času.

Moj glavni motiv, da se udeležim posamezne delavnice, je bil moj razum, čeprav je bila tudi prisotnost duše zraven, ampak to sem odkril šele tekom posamezne delavnice. Moj uspeh na dveh delavnicah, ki sem se je jih udeležil (Poveži se z denarjem in Pot Duše) je bil, da sem sprostil ter odstranil kletko prepričanj, vzorcev in osvobodil krča, v katerem sem bil.

Res bi vsakomur priporočal udeležbo na delavnici, ki ga potegne, saj s tem sebi naredi veliko uslugo – je pa res, da sem sam podzavestno izbral delavnice, kjer nisem samo eden izmed mnogih na tekočem traku, ampak dobim oseben in konkreten pristop.

To je tisto, kar mi je na moji poti okrepilo moj pogum in vztrajnost in ponos, da vem, da sem z razumom in podzavestno z dušo izbral pravo osebo na moji poti in prave delavnice, da lahko dosegam vsakdanje majhne in večje uspehe.”

Zgornja zgodba, ki jo je z mano podelil Erik Janc, je realna zgodba življenja, ki kaže pot “grajenja” sebe in svojega življenja iz duše v kombinaciji zavednega in nezavednega, razuma in duše, saj je prav vse prepleteno.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.