fbpx
Zakaj zloraba prinaša pot do osvoboditve?

Ne glede na to, kaj učim ter kako živim, sem v sebi še vedno ženska, ki je močno okusila zlorabo na takšen ali drugačen način.

In ne, ne govorim o otroštvu temveč o zlorabi odrasle ženske in mladenke.

Zloraba ni samo fizično nasilje, temveč najprej in predvsem čustveno (nasilje v komunikaciji itd).

To ni nekaj, kar bi želela “pokopati” in nekaj, o čemer ne želim govoriti.

Seveda je tudi to samo izkušnja duše, ki je to izkušnjo potrebovala, obenem pa je to ena izmed zelo zemeljskih izkušenj, ki je prav tako pomembna, saj sem vendar tu, v fizičnem telesu in živim ne samo, kot duša, temveč tudi kot ženska.

Zakaj je zloraba odkočna deska za svobodo?

Zato, ker si jo dovolim okusiti in izkusiti. Še vedno gledam na vse zgolj kot na izkušnjo, da se ne smilim sama sebi, da si dovolim videti, predvsem pa slišati sebe ter si nuditi ustrezno pomoč, ko le to potrebujem.

Ne, to ni izkušnja, ki se mi ponavlja (ker iz vidika duše sem to izkušnjo že doživela in jo duša ne potrebuje več izkusiti na takšen način), prav tako ni izkušnja, ki me je zaznamovala.

Definitivno pa je izkušnja, ki me uči slišati sebe, prisluhniti sebi ter si dovoliti, da okušam ranjenost ter jo presegam.

Ne, moja zlorabljene ženske ne želim utišati, ampak ji dovolim, da mi spregovori, da jo slišim ter da se zavedam te izkušnje in obenem dam vrednost sami izkušnji.

Samo tako jo lahko presegam, brez da se omejujem, brez da hodim po sebi.

Kaj je namen te izkušnje?

Definitivno sama vrednost odnosov in kreiranje pristnih odnosov ter obenem preseganje načinov v odnosih, ki me ne podpirajo.

Tudi zloraba ima svoj smisel.

Brez te izkušnje niti ne bi vedela kdo dejansko sem, kako vredna sem, kateri so temelji spoštovanja in komunikacije ter kako res želim živeti tukaj in sedaj brez okvirjev in omejitev.

Kaj mi pravi moj zlorabljena ženska?

Tukaj sem… objemi me… potrebujem te…

Jaz pa ji pravim:

slišim te… čutim te… tvoja vrednost je neprecenljiva… greva naprej – skupaj…

Ona spodbuja mene in jaz spodbujam njo.

Zato in samo zato je tudi zloraba tako zelo dragocena izkušnja in prinaša pot v svobodo.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.