fbpx
Kaj vse se skriva v naših Čakrah?

Osnovni sistem čaker na fizičnem telesu vsebuje 7 energijskih točk:

– Korenska
– Spolna
– Solarna
– Srčna
– Grlena
– Čelna
– Kronska

Vsaka od teh točk je po eni strani prevodnik energije tako med ljudmi, kot tudi z Vesoljem in obenem so to centri, v katerih hranimo takšne ali drugačne energijske zapise.

Ob tem je potrebno poudariti, da so tudi čustva in občutki samo energija, s katero sami upravljamo ter izbiramo katero čustvo/občutek bomo izbrali podzavestno v določeni situaciji.

Ja, človek je eno zakomplicirano bitje, ki si lahko življenje zelo zakomplicira 😀 

Čeprav največkrat čustva/občutke delimo na pozitivne in negativne, pa je to zgolj miselna razporeditev glede na to, kaj nam vzbuja: prijetno ali manj prijetno.

Človek je že od nekdaj potreboval neko miselno orodje, da se znajde v tem fizičnem svetu ter ga popolnoma tehnično struktuira v nek okvir, saj je vse drugo izven okvirja nudilo cono neudobja in ni bilo ve varnosti.

Posledica tega je tudi pozitivnost in negativnost, ki pa dejansko ne obstajata, ampak tako samo razporeja naš um zaradi struktuiranosti.

Tako prijetno, kot manj prijetno, je del celote.

V človeški naravi pa je, da se izogiba tistemu, kar je manj prijetno ter da skuša to zatreti ter živeti brez tega, kar mu ne daje občutka varnosti, lepote, harmonije.

In potem se čudimo, če to, da bi sprejeli sebe, predstavlja težo in je včasih celo za koga nemogoče.

Ni zgolj naša preteklost in naša primarna družina tista, ki nas nauči, kako ravnati s sabo, temveč je to tudi energijska kolektivna zavest, ki sega zelo daleč nazaj, saj včasih temu niso posvečali pozornosti oz je bilo nekaj skrajno nepomembnega in odvijanje iz tega stanja zavesti vpliva še danes v drugem načinu življenja.

In kaj ima vse to s s sistemom čaker?

Pravzaprav vse! 😉

Prepričanja, vzorci ter energijska zavest je tista, ki se pretaka po naših čakrah.

Zato je center vsake naravnanosti v odnosu do denarja, do življenja, v posamezni čakri.

Konkretno to pomeni, da vse, kar vpliva na naš vsakdan, prihaja iz ene ali več čaker.

Več o tem, pa lahko odkriješ, če se pridružiš spletni delavnici Moje čakre.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.