fbpx
Skrivnost sprejemanja odločitev

Male ali velike odločitve nam kreirajo naš vsakdan.

Vendar pa odločanje nikakor ni enostavno, če je v ozadju prisoten strah in če ne zaupaš sebi.

Pri odločanju se lahko opiramo tako na razum, kot tudi na intuicijo ali na dušo.

O odločitvah iz duše, intuicije in razuma ter kakšna je razlika med njimi (+kako posamezna odločitev vpliva na tvoj vsakdan) sem spregovorila tudi v videu spodaj.

Sedaj, ko poznaš osnovo posamezne odločitve, se še vedno sprašuješ, kako to konkretno živeti?

Najprej je pomembno, da opazuješ dosedanji način odločanja ter da se začneš odločati zavestno.

Nato pa ob posamezni odločitvi PRISLUHNI SEBI:

Kam te usmeri in vleče?

1.Je na mestu, da vprašaš intuicijo z vajo? Če začutiš, da je na mestu, si vzemi čas in vprašaj intuicijo.

Kako?

Napiši vprašanje, na katerega bi v tem trenutku želel/a odgovor intuicije. Nato se ozri po sobi in si oglej prvo stvar, ki vam pade v oči in jo podrobno opiši na list papirja. Zapiši vse podrobnosti in vse občutke, ki ti jih ta stvar prebudi. Lahko se pretvarjaš, da vse, kar vidiš, zbudi v tebi podobe, slike ali celo zgodbo. Zapiši vse vtise in informacije, ki se pojavijo. Nato pa dovoli, da v zgodbi prebereš odgovor na vprašanje, ki si ga zastavil/a na začetku vaje. Odgovor pride skozi zgodbo, občutke in opazovanje. SPREJEMANJE INTUICIJSKIH VTISOV NI PISANJE KONTROLNE NALOGE. NI TREBA SKRBETI ALI SO TVOJI VTISI “PRAVILNI” ALI “NAPAČNI”. ZAUPAJ SVOJIM ODGOVOROM IN INTUICIJI. NI POTREBNO, DA SE ODGOVORI ZDIJO SMISELNI

2. Kakšno izkušnjo v tem trenutku potrebuješ oz potrebuje tvoja duša? ko se odločaš med dvema možnostima: kakšno izkušnjo ti prinaša prva odločitev in kakšno, ti prinaša druga odločitev.

Verjamem, da ti bo to olajšalo odločitve, obenem pa na ta način vzpostavljaš in krepiš tudi stik s sabo in zaupanje vase.

Kako se boš danes odločil/a?

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.